A VÍZ

2014.11.20 17:39

Nyomelemek az ásványvizekben

A fentiekben felsorolt makroelemek mellett általában 30-50 nyomelem is előfordul az ásványvizekben. Ezek közül néhány a szervezet számára nélkülözhetetlen, ezeket nevezzük ásványi vitaminoknak - hiányuk betegséget okoz. Ezek közé tartozik pl. a vanádium, a króm, a mangán, a vas, a kobalt, a nikkel, a réz, a cink, az arzén, a bróm. Olyanok is vannak, amelyek a szervezet számára előnyösek, de nem nélkülözhetetlenek. Ilyenek pl. a gallium, a germánium, a rubídium. Mindkét csoportra igaz azonban, hogy csak kis mennyiségben fejtenek ki pozitív hatást, nagy mennyiségben mérgezőek.

Egyes nyomelemek egymás hatását fokozzák, mások ellentétes hatást kifejtve semlegesítik egymást.

Az ásványi anyagok komplex módon fejtik ki hatásukat a szervezetre. Gyógyvízzé nyilvánítás előtt szükség van orvosi vizsgálatokra. 

Fogyasztás előtt itt is érvényes a megszokott refrén: Mielőtt megissza valaki bármelyik palackozott vizet , kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét, de legalább  is feltétlenül olvassa el a palackon lévő információt!

A palackozott vizek, ásványvizek eltérő mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat. Célszerű gyakran (hetente) változtatni a különböző vizek között.

/Kiss Virág/

 

—————

Vissza