A VÍZ

2014.10.08 07:36

Az ásványvizekről

Ásványvíznek, azokat a felszín alatti vízrétegekből származó vizeket nevezik, amelyek nem tartalmaznak az egészségre ártalmas anyagokat, és ásványi anyag tartalmuk magas (legalább 500 mg/liter),   továbbá nem esnek át  vízkezelésen, tisztításon, csővezetékes vízszállításon.. (A palackozott vizeken fel kell tüntetni a literenkénti összes ásványianyag tartalmat)  

Szervezetünkben a naponta leadott folyadékkal együtt az ásványi anyagok is veszendőbe mennek, amelyekre az anyagcsere-folyamatokhoz égetően szükségünk van. Ennek pótlására a csapvíz mellett az ásványvíz  fogyasztása a legideálisabb, amely a folyadékkal együtt értékes ásványi anyagokat és nyomelemeket is szolgáltat – kalóriák nélkül.

Az ásványvizeket külsőleg és belsőleg is használjuk, ugyanis nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fürdőkben is ásványvizekben fürdünk.

Minden ásványvíz különböző fajtájú talajokon folyik keresztül, emiatt ízük és ásványianyag-tartalmuk is eltérő.

A szén-dioxid tartalmú vizek például serkentik a légzést és az emésztést, a bőséges magnézium és kálium tartalom pedig erősíti az idegeket.

—————

Vissza